null

Nowalijki i nowe chałki – warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato

Drukuj otwiera się w nowej karcie
12.05.2023 18:00 - 12.05.2023 21:00
Alessia Di Donato w kuchni
Alessia Di Donato | Autor: M. Starowieyska

Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zaprasza na warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato, popularyzatorką kuchni żydowskiej, która podróżuje po całym świecie w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw.

Uczestnicy i uczestniczki warsztatów wspólnie przygotują empanadas z nadzieniem z sera owczego i miodowym sosem, rybne albondigas z agristada – sosem cytrynowym oraz chałki w nowym wydaniu.

Szczegóły na stronie Muzeum POLIN.

Sprawdź lokalizację na mapie

Trwa wczytywanie mapy. W przypadku problemów proszę wyczyścić ciasteczka.